24.11.2017

КСТ “Поморие” с титли от световни първенства в Полша, Австрия и Южна Корея

23897413_1741553489222804_718752117_oКСТ “Поморие” отново представи отлично България на световния подиум. След държавния шампионат, проведен във Варна тази година, бяха определени шампионите на България в различните възрастови групи. Оценката на професионално международно жури постави сред тях танцьорите на КСТ „Поморие”: Александър Туфар и Десислава Трифонова, Мирослав Бонев и Емилия Джелебова.

Титлите изведоха всяка от двойките до световни първенства в Полша и в Южна Корея, където поморийските състезатели представяха Българската федерация по спортни танци. Във Варшава Александър и Десислава защитиха шампионската титла и се класираха на 14-то място от 28 двойки, като много малко не им достигна, за да бъдат на полуфинала с 12-те най-добри двойки в света.

От своя страна, в Сеул Мирослав и Емилия заеха 13-то място сред 60-те най-добри в света. Следващата година е последна за двойката в категория ”Младежи” и клубът възлага още по-големи надежди за новия състезателен сезон.

23949557_1741507382560748_1258360637_oСамо 5 дни след световното първенство в Южна Корея, Мирослав Бонев и Емилия Джелебова успяха да се концентрират и да дадат всичко от себе си по време на „Austrian Open” – едно от най-престижните състезания в света. В Австрия двойката се класира на финал, като зае 5-то място от 73 двойки.

На родна земя КСТ „Поморие” също пожъна големи успехи от началото на месеца. В рамките на традиционния турнир по спортни танци “Киара – Казанлък 2017” Александър Ангелов и Магда Николова се класираха на 6-то място в категория 9Е. Борис Савов и Карина Венева заеха 2-ро място в категория 13С. Венелин Митев и Звездиана Буцева грабнаха златния медал при 15С, с което  преминаха в по-горен клас 15В.

На Държавното първенство за Купа България Данаил Жиличев и Марта Долгушина се изкачиха на почетната стълбичка и заеха заслуженото трето място при юноши младша възраст. Веднага след тях се наредиха съотборниците им Борис Савов и Карина Венева, които заеха 4-то място в категория латина. В категория стандарт двойките размениха позиции като Данаил и Марта станаха четвърти, а Борис и Карина – трети. Станислав Младенов и Изабел Иванова заеха 4-то място в категория 18В Ла.

През изминалия уикенд  КСТ “Поморие” взе участие и в открития турнир по спортни танци, организиран от КСТ “Блясък” Поморие по случай 20 години от създаването на клуба. Шампионите на България за 2017 г. Давид Абрашев и Гергана Велкова грабнаха златния медал на Купа “Блясък” в категория Деца 2 латина. В същата категория при латионамериканските танци Давид Абрашев и Гергана Велкова заеха второ място.
При юноши младша възраст Борис Савов и Карина Венева станаха трети  и четвърти съответно на стандарт и на латина, а Данаил Жиличев и Марта Долгушина са трети на стандарт и втори на латина.

След изключителните успехи на състезания от световно ниво, клубът продължава подготовката си за предстоящите международни и национални турнири. Треньорите Никола Абрашев, Явор Вълчев, Димитрина Вълчева и Олга Седова изразиха надежда за успешно приключване на календарната състезателна година.

Изпращайте ни и Вие своите добри новини, вдъхновяващи истории, интересни снимки или постижения за гордост на еmail: dobrata_novina@abv.bg или във Facebook: @PomorieMunicipality

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":