31.10.2017

КСТ „Блясък“ с нови успехи и в трескава подготовка за 20-годишния си юбилей

23140220_1978649162348334_1909258074_nНа 28.10.2017 г. в Сливен се проведоха Държавно лично отборно първенство по спортни танци и състезание за Купа „Туида“. В надпреварата участваха 441 състезатели от 22 клуба от страната. Клуб по спортни танци „Блясък“ Поморие участва и в двата турнира с три от състезателните си двойки.

В Държавното лично отборно първенство КСТ „Блясък“ бе класиран отборно на трето място при стандартните танци, като купата бе връчена на треньора Веселин Тодоров.

При най-малките състезатели в клас 9Е танцовата двойка Петър Тодоров и Дара Лимберова се класираха на второ място и се окичиха със сребърните медали. В клас 13D взеха участие две двойки на КСТ „Блясък“. Атанас Маринов и Мария Георгиева се класираха на трето място, а съотборниците им Николай Димитров и Мария Димитрова заеха пета позиция.

Танцовият маратон продължи с турнира за Купа „Туида“, в който Николай и Мария  се състезаваха при Юноши младша възраст, а Петър и Дара спечелиха още две купи и медали,  класирайки се на трето място при латиноамериканските и при стандартните танци.

След доброто си представяне на турнира в Сливен, за КСТ „Блясък“ предстои най-важното мероприятие за годината, а именно организирането и провеждането на Открит турнир и турнир за Купа „Блясък“ по случай 20-годишнината от създаването на клуба. Турнирите, организирани от Община Поморие, БФСТ и КСТ „Блясък“, ще се проведат на 18 ноември в спортната зала на ГХ Поморие.

Ръководството на клуба кани всички свои бивши танцьори и любители на спортните танци да присъстват на турнирите по случай юбилея на клуба.