04.10.2017

Предстои „Кулинарен комшулук“ – фестивал с вкусни ястия от Поморие и Кешан

th-february-febmenu-page-pakistani-food-1455598859 (Large)В рамките на еднодневен фестивал в Поморие ще бъдат представени характерни ястия от бургаски регион и региона на град Кешан, Турция. „Кулинарният комшулук“ ще бъде открит на 7 октомври /събота/ от 11.00 часа, на алеята до ГХГ „Дечко Стоев“ по посока Стария кей.

Кулинарни експерти – майстори на местната кухня от Поморие, Бургас, Малко Търново, селата Козичино, Стоилово, Горица и други ще готвят вкусни специалитети от риба, агнешко, както и прочутия странджански зелник.

^DB22BCB1A895F43F86148A95BA56BE0987F1523B8DAEB3DA19^pimgpsh_fullsize_distrГостите на феста ще могат да опитат още: питки, крушен булгур и други характерни за региона ястия.

По време на вкусната фиеста ще бъдат оповестени и Кулинарните маршрути от Поморие до турския град Кешан, които бяха обсъдени и приети по време на семинарите в двата града, реализирани по-рано в рамките на проекта. На посетителите ще бъдат представени Трансграничната туристическа карта и сайтът на проекта culin.eu.

Събитието се организира със съдействието на Община Поморие. Проектът “Мрежа Кулинарен Комшулук“ (CuliN) CB005.1.22.011 е съфинансиран от ЕС чрез програмата за ТГС ИНТЕРРЕГ-ИПП България-Турция 2014-2020.