23.04.2013

Национални успехи за ПГТ „Алеко Константинов”

В дните от 18 до 20 април 2013 г. в гр. Пловдив се проведе Петата Панорама на професионалното образование под патронажа на Министъра на образованието младежта и науката.

В надпреварата взеха участие ученици от 63 професионални гимназии по направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”.

С високата си професионална подготовка, усърдие и талант, учениците от ПГ по туризъм „Алеко Константинов” гр. Поморие, представиха отлично своето училище, своя град и заслужиха уважението на всички присъстващи.

В категорията  „Най- добър млад сервитьор – сомелиер”  Мариела Теохарова от 11”а” клас с ръководител Велка Байчева завоюва осмо място. Малко не и достигна да се качи на почетната стълбичка. Това я амбицира още повече спечели предварителните кръгове за следващата година, което ще и даде правото да участва на този голям форум.

Сръчната тинейджърка Ани Петрова от 12”а” клас с ръководител Златка Ватева, която неведнъж е носела успехи за училището си, след оспорвана битка завоюва второ място. Тя впечатли професионалното жури със смелото и атрактивно боравене с шейкъра и бутилките.

С постигнатите резултати училището показа, че не е само една от многото гимназии в България, а марка за професионализъм в регионален и национален мащаб.