20.04.2013

Стартира кампанията „Да изчистим България за един ден”

 

         SANYO DIGITAL CAMERA   Голямото пролетно почистване започна! До момента от Община Поморие над 2200 човека се включиха в кампанията „Да изчистим България за един ден”. Въоръжени с чували, ръкавици и много добро настроение, в момента те почистват предварително маркираните точки на Поморие и населените места от общината. Възпитаниците на всички учебни заведения в общината, заедно с техните учители, също дават приноса си за околната среда. Кметът Иван Алексиев и зам.-кметът Кунчо Гайдов са при децата, за да им помогнат в почистването.

            Община Поморие обяви конкурс за най-чудат предмет, намерен по време на кампанията. Желаещите да участват трябва да изпратят снимка на странния отпадък, на който са се натъкнали на e-mail: ekologia@pomorie.org, заедно с трите имена, години и кратко описание на мястото, където е открит предметът. Победителите ще бъдат обявени на 23.04.2013г., а 30-те участника с най-впечатляващи снимки ще получат награди.

            Все още може да се присъедините към почистването. Повече хора, загрижени за околната OLYMPUS DIGITAL CAMERAсреда, означава по-чиста България.

            Напомняме на участниците в инициативата да изнасят чувалите със събрани отпадъци в близост до път или до съдове за отпадъци. За наличие на неизвозени чували с отпадъци или за информация, можете да сигнализирате на тел.: 0882420132, 0882420091.

            Да изчистим България за един ден – включи се и ти!