09.04.2013

Нова спортна площадка се откри в гр. Ахелой

OLYMPUS DIGITAL CAMERAУчениците от ОУ „Христо Ботев” – гр. Ахелой вече ще могат да провеждат часовете по физическо възпитение и спорт на нова и модерна спортна площадка. Тя се намира в двора на учебното заведение и ще бъде отворена както за учениците, така и за жителите на града. Спортното съоръжение беше официално открито днес от зам.-кмета на община Поморие Янчо Илиев и от кмета на Ахелой Иван Георгиев.  На събитието присъстваха още и зам.-кметовете Илия Джингов и Кунчо Гайдов, а поздрав към гостите отправиха мажоретките от модерен балет „Дъга” към училище „Христо Ботев” – гр. Ахелой и Виктор Стоянов, ученик от шести клас. 

         „Пожелавам ви да ползвате новото игрище със здраве, но и да бъдете отговорни – да го пазите и поддържате”, призова децата Янчо Илиев, след което даде старт на първия мач между шести и седми клас. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

         „Спортуваме за здраве” бе лозунгът на учениците днес. След години на очакване, жителите на Ахелой вече притежават многофункционално спортно съоръжение, пригодено за футбол, хандбал, тенис и волейбол.

         Това е поредният инвестиционен обект, който се открива на територията на община Поморие. Преди по-малко от месец нова спортна площадка се откри и в гр. Каблешково. И двете са обекти от инвестиционната програма на Община Поморие и са финансирани от общинския бюджет.  „Има още четири подобни обекта, които ще се реализират по проект „Трансгранично сътрудничество” и в други населени места”, обяви зам.-кметът Янчо Илиев.