08.04.2013

Три медала спечели клуб „Железни ръце” на Държавното първенство по канадска борба в Поморие

КанадскаГрад Поморие беше домакин на държавното първенство по Канадска борба за мъже и жени, юноши, младежи, девойки, хора с увреждания и ветерани. През двата почивни дни,  НЧ „Просвета-1888” събра шампионите от цялата страна за определяне на националния отбор, който ще представя България на Европейското първенство в Литва.

На 06.04.2013 г., в събота, състезанието откри  кметът на община Поморие Иван Алексиев, който получи плакет за признателност и съдействие към канадската борба. В подкрепа на поморийския клуб, на турнира присъстваха още зам. кметът по спорт Илия Джингов и секретарят на община Поморие Тони Митев.

IMG_4000Представителите на домакините от клуб „Железни ръце” – Поморие спечелиха два сребърни и един бронзов медал. Емил Илчев пребори всички свои съперници и на лява и на дясна ръка, но на финала отстъпи първото място в категория до 100 кг. на лява ръка мъже, както и абсолютната титла на турнира, на 3-кратния световен и Европейски шампион Красимир Костадинов от новия клуб „Спартак” – Благоевград. Третото място и бронзов медал за местния клуб донесе новата му надежда Петър Иванов в категория над 110 кг. мъже лява ръка.

Другите поморийски състезатели Фабиен Башев в кат. до 85 кг. и Николай Роев до 110кг. се бориха достойно, но нямаха шанса да достигнат до почитната стълбичка.