28.03.2013

В световния семинар по бойни изкуства участие ще вземат и децата от „Айкидо клуб Поморие 97“

SANYO DIGITAL CAMERAПоморие събира най-добрите световни състезатели по японски традиционни бойни изкуства. От 29 март до 4 април 2013г. тук ще се проведе Световния семинар по традиционно Джу – Джицу и Международната Будо гала по традиционни бойни изкуства.

            По време на демонстрацията, която ще се състои на 30.03.2013 г. от 18.00 часа в залата на НЧ „Просвета”, участие ще вземат и децата от „Айкидо клуб Поморие 97”.  Клубът е създаден през 1995 г., а през 1997г. става член на Българска Айкидо Федерация (БАФ). В него тренират различни възрастови групи, но детската група, която наброява около 60 деца на възраст от 6 до 13 години е най-бързо развиващата се и втората по големина детска школа по айкидо в България.

         Всички деца от клуба участват в изпитната програма на БАФ, а някои отzala тях успешно са защитили най-високите степени преди черния колан. Айкидистите активно участват и във всички организирани демонстрации, като през последните две години демонстрират своите умения и в други бойни изкуства, които изучават като част от спортната методика на клуба.

         Наскоро в с. Паничище се проведе и първият спортен лагер на клуба като част от подготовката за предстоящата демонстрация на японски бойни изкуства. Там децата демонстрираха своите умения пред треньори от други бойни спортове, като карате и таекуондо, които останаха възхитени от духа, уменията и дисциплината на нашите малки Айкидоки.

SANYO DIGITAL CAMERA
           SANYO DIGITAL CAMERA