18.03.2013

Бронз и сребро за КСТ „Поморие”

 

На 16.03. 2013 в град Монтана за осма поредна година се проведе муждународен конкурс и открит турнир по спортни танци. Откриването на гала вечерта на турнира беше съпроводено от специалното участие на Държавна симфониета. В надпреварата участваха над 45 танцови двойки от различни държави. Елитно международно и българско жури внимателно следеше изпълненията на двойките.

При най-малките деца до 9 години в клас Е, два от най-новите танцови тандема на клуба се впуснаха в надпреварата. След приключването и на последния танц сребърните медали станаха заслужен подарък за Давид Абрашев и Марта Долгушина. Техните съотборници Борис Савов и Карина Венева за първи път излязоха на танцовия подиум и се класираха на призовото трето място.

При по-големите деца до 11 години клас Е голям успех и радост донесоха на КСТ „Поморие” Дейвид Йовчев и Йоана Хараламбов. Наскоро сформираната двойка се представи достойно и завоюва бронза. При най-големите представители на Поморие бяха Добри Петров и Лора Трендафилова, които се класираха седми. Подготовката на клуба продължава за предстоящия турнир за Купа Пловдив. Идния уикенд за столицата на северната ни съседка Румъния заминават Симеон Георгиев и Мари Никол Маркова, както и шампионите за 2012г.  Никола Илиев и Ивон Дерменджиева. В Букурещ ще се състои вече традиционен международен турнир, на който поморийчетата ще вземат участие за пръв път.