15.03.2013

Нова спортна площадка отвори врати в град Каблешково

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЗа пръв път новопостроената спортна площадка в Каблешково посрещна младите спортисти на града. Кметът на община Поморие Иван Алексиев и кметът на гр.Каблешково Елена Бояджиева официално отключиха вратата на новото игрище. Десетки жители, деца и възрастни, бяха дошли да изразят радостта си, че вече има място, където да спортуват. Те посрещнаха кмета Иван Алексиев и заместниците му Янчо Илиев и Кунчо Гайдов  с домашно приготвена питка в знак на благодарност.

„Общината трябва да се грижи за развитието на младите и да инвестира в него, а спортът е най-добрият начин за израстване” – каза Бояджиева, а кметът на общината добави: „Моята молба е да пазите игрището. То е само първият етап от благоустояването на този район. В съседство ще има фитнес уреди на открито, парк и детски кът така, че това може би ще стане най-прекрасното място в град Каблешково”. След тези думи, кметът даде първия сигнал за първия футболен мач на новото игрище.

Решението за построяване на спортната площадка е взето през 2012 г. след предложение, постъпило по време на общественото обсъждане на годишния бюджет с гражданите на Каблешково. Проектът е одобрен с решение за строеж на експертен съвет, влязло в сила през месец март 2013г. и е финансиран от общинския бюджет.