14.03.2013

Община Поморие посрещна делегати от Якутия

OLYMPUS DIGITAL CAMERAКметът на община Поморие Иван Алексиев посрещна в кабинета си официални делегати от Република Саха (Якутия). Поводът за тяхното посещение в България е подписването на договор за взаимно сътрудничество в сферите на здравеопазването, културата, спорта и икономиката между община Несебър и община Якутск. Посещението на Поморие, срещата с кмета на общината и запознаване с възможностите за здравен туризъм, които предлага градът, бяха всключени в програмата за престоя им.

На официалната среща присъстваха областният управител на Бургас Константин Гребенаров и кметът на община Несебър Николай Димитров. Те обсъдиха възможности за сътрудничество във всички сфери между Якутия и Бургаска област, като и двете страни проявиха готовност за сътрудничество. Кметовете и областният управител представиха предимствата на Бургаска област като изтъкнаха, че тя е една от най-добре развитите в икономическо отношение области и осигурява 5,8 % от БВП на страната.

По-късно през деня кметовете Иван Алексиев и Николай Димитров, придружиха гостите до Гранд Хотел Поморие и Специализираната болница за рехабилитация (СБР Поморие), където ги запознаха с възможностите за балнеология и калолечение  в Поморие.

Делегатите от Якутия останаха възхитени от природните ресурси, модерната апаратура и техники, които предлага градът за лечение на различни заболявания.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA