13.03.2013

КСТ „Поморие” с два сребърни медала от държавен турнир

644196_10151557980298384_747410967_nккНа провелия се през изминалия уикенд държавен турнир втори ранг по спортни танци, Община Поморие бе представена от клуб по спортни танци „Поморие”. Рекорден брой двойки се впуснаха в танцовата надпревара в гр. София. Балната атмосфера на танцовата зала в луксозния хотел „Дедеман” допринесе за прекрасните изпълнения на състезателите.

Още рано сутринта на паркета излязоха най-младите танцьори в клас 9Е. Дебют на сцената направиха и шест годишните поморийчета Давид Абрашев и Марта Дългушина. Видимо притеснени, но бурно аплодирани от публиката, Давид и Марта завоюваха сребърните медали. Непосредствено след тях на финал се класираха Станислав Иванов и Елена Севастиянова в клас 11Е. Съвсем малко не достигна на децата да вземат медал, нареждайки се най-близо до почетната стълбичка. Във втората част на състезанието още един медал зарадва треньорите на КСТ „Поморие”. Симеон Георгиев и Мари-Никол Маркова грабнаха среброто в клас 13Ц. Техните съотборници Никола Илиев и Ивон Дерменджиева също се класираха на 3то място при единадесет годишните клас Д.

В заключителната част на турнира взеха участие два танцови тандема от Поморие. В клас 18Б латиноамерикански танци представиха Добри Петров и Лора Трендафилова. Изключителен успех за Кристиан Диамандиев и Десислава Трифонова, които спечелиха среброто, сестезавайки се за първи път в големия клас 15Ц.

Поморийският клуб се подготвя за поредното международно състезание и открит турнир в Монтана през идния уикенд.