02.03.2013

Програма на Община Поморие за Националния празник на Република България – 3 март

Тържествено честване ще се проведе в Поморие на Националния празник на България  – 3 март. Церемонията ще започне в 10:30 часа на паметната плоча на опълченците в Освободителната война. Представители на трите Свети обители на град Поморие ще отслужат благодарствен молебен. В програмата за празника ще се включат представители на Военно Формирование гр. Черноморец и Общински духов оркестър. Слово за Освобождението на България ще произнесе Петя Казакова – литеатор, а Мила Николова, ученичка в 6 клас от СОУ „Иван Вазов“, ще изнесе рецитал на стихове, посветени на 3 март.

След поднасянето на цветя и венци на паметната плоча, в 12:00 часа на площад „Св.Св. Кирил и Методий“, гр. Поморие,  ще се състои празничен концерт с участието на Мъжки вокален квартет „Бургас, ДФТА „Раковина“, Танцов клуб „Чайка“, Певческа група „Тракийка“ и Георги Драганов, Мажоретен състав и възпитаници на СОУ „Иван Вазов“ и ОУ „Христо Ботев“, гр.Поморие.

Организаторите – Община Поморие и НЧ „Просвета-1888“ – канят всички граждани и гости на града на тържествата по случай Националния празник на България.