25.02.2013

Държавата предоставя на Община Поморие терена за бъдещото рибарско пристанище

Кметът на община Поморие Иван Алексиев ще посрещне областния управител Константин Гребенаров, като представител на Държавата, на 26.02.2013 г. (вторник ), от 9.30 часа в зала №2 на Община Поморие,  за да подпишат договора за безвъзмездно предоставяне за управление на имот публична държавна собственост, на Община Поморие.

Имотът с площ 706 кв.м. се намира на ул. „Крайбрежна“ в черноморския град като предназначението му е „за пристанище“ и съгласно договора промяната му е недопустима.

pomorie Теренът е включен в проекта на Общината за реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище „Поморие”, намиращо се на източния хелинг в града. В момента проектът е в етап съгласуване на подробния устройствен план (ПУП) със заинтересованите ведомства и централни администрации за одобряването му. Той включва още рибна борса, разтоварване на риба, закрита лодкостоянка, изграждане на хладилни съоръжения. Това са само част от придобивките, които ще улеснят рибарите на Поморие. Морският град ще запази своето атрактивно старо пристанище в центъра на града, но ще разполага и с нова, модерна рибарска зона.

След срещата, ще се проведе 21-то заседание на Общински съвет Поморие, на което ще се разглеждат Отчетът на Община Поморие за 2012-та година и  Бюджетът за 2013-та година.