04.02.2013

Позиция на кмета на Община Поморие, относно анкетата „Синя зона”

„Аз и ръководството на Община Поморие, категорично сме против всякакви опити за манипулиране на общественото мнение”, заяви кметът Алексиев по повод получена информация за действия, променящи реалния резултат на обявената в сайта на Община Поморие /pomorie.bg/ и в сайта на Радио Милена /radiomilena.com/ анкета.

„Ръководството на Община Поморие няма да позволи спекулации относно достоверността на резултатите, защото нашите действия винаги са били управлявани от общественото мнение”, заяви още той.

Въпросът с възможност за гласуване – „ Да има ли синя зона в Поморие”, е модерен и демократичен начин за изразяване на гражданска позиция. До 08.02.2013 г. всеки може да гласуват с „Да” или „Не”, както и да следи резултатите до момента.Крайният резултат ще бъде обявен след подробен анализ на гласувалите.

„Призовавам всички жители на общината  да се включат в гласуването, защото всяко изказано мнение по обществен въпрос е крачка към утвърждаването на силно гражданско общество”, допълни кметът Алексиев.