29.01.2013

Открита е фотографската изложба на Иван Евтимов

Самостоятелната изложбата на фотографа Иван Евтимов, „Мигове от фотографските ми дневници”, беше открита вчера /28.01.13/ във фоайето на НЧ „Просвета-1888” и Кинотеатър Поморие. Изложените произведения, събират в себе си мирогледа на автора и красотата на обикновените моменти от живота. До 15.02.13г. посетителите ще могат да се докоснат до отношението на твореца към Поморие и морето.

Иван Евтимов е роден на 19 април 1946 г. в София, завършва Полиграфическия техникум. Участва в редица национални и международни изложби и е награждаван многократно. През 1995 г. е избран за председател на Фотографското общество, няколко години е член на журито за подбор и класиране на изложбите и е един от учредителите на Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева”.

 „Добротата носи положителна енергия, положителната енергия носи творчество, творчеството носи необходимост добротата да бъде раздадена на другите” – Иван Евтимов сподели с гостите, че тази мисъл го насърчава да продължава да твори.

На изложбата присъстваха Диана Апостолова и Кунчо Гайдов, заместник кметове на Община Поморие. Диана Апостолова поздрави автора и сподели, че е впечатлена от неговите идеи и ентусиазъм. „Не спирам да разглеждам вашите фотографии. Благодаря ви, че прославяте фотографското изкуство в Поморие” – добави тя.