16.04.2018

Проведе се общинският кръг от Националната викторина „Да запазим децата на пътя“

В ЦПЛР ОДК – Поморие се проведе общинският кръг от Националната викторина за безопасност на движението „Да запазим децата на пътя 2018“.

Викторината е част от Националния календар за извънучилищни дейности на Министерство на образованието и науката за учебната 2017/2018 г. Целта на провеждането е проверка на уменията и навиците за действие в условията на пътното движение и формиране култура на безопасно поведение на пътя. Организатор на общинския кръг на викторината бе Центърът за подкрепа за личностно развитие общински детски комплекс – Поморие.

Участие в инициативата взеха три отбора с по четирима състезатели от училищата СУ „Иван Вазов“ Поморие,  ОУ “Христо Ботев“ Поморие и ОУ „Христо Ботев“ Ахелой. Знанията на децата бяха оценени от полицейски инспектор Георги Димитров от РУ Полиция – Поморие и Анелия Гочева – инспектор Детска педагогическа стая, а въпросите за долекарска помощ при ПТП оценяваше медицинската сестра Мара Райкова.

Най-добре представилите се четирима играчи се класираха за областния кръг на викторината, а именно СУ „Иван Вазов“ Поморие. Всички участници получиха тематични подаръци, грамоти и медали.