05.04.2018

„Поморие“ загуби при гостуването си на „Монтана“ с 1:2

„Поморие“ загуби при гостуването си на „Монтана“ с 1:2. Морският тим поведе през първата част, но през втората допусна пълен обрат.Основната причина за това е фактът, че възпитаниците на Веселин Бранимиров останаха с 10 души на терена при 1:0 в тяхна полза, като до края на мача останаха само деветима играчи. И двата червени картона бяха повече от спорни.

В началните минути Коконов стреля опасно с глава, но вратарят на „Поморие“ – Димитър Тодоров показа чудесен рефлекс и изби. Малко по-късно Сергей Георгиев беше оставен непокрит около точката за изпълнение на дузпа, но стреля над вратата. Поморийци успяха да поведат в 28-ата минута. След центриране на Любомир Божинов от корнер, Ахмед Ахмедов засече с глава за 0:1. В края на полувремето Коконов стреля опасно от фаул, но малко над напречната греда.

В 52-ата минута гостите от „Поморие“ останаха с човек по-малко. Борис Тютюков получи втори жълт и съответно червен картон, след като настъпи Тони Тасев. По-малко от минута след това, морският тим получи втори удар. След изпълнението на фаула, топката стигна до Борислав Балджийски, който пусна към Сергей Георгиев. Последният от непосредствена близост засече в мрежата за 1:1. След като Живко Хаджиев получи контузия и бе принудително заменен от Александър Георгиев, в 68-ата Иван Коконов осъществи пълен обрат с изключително красив гол, с удар извън наказателното поле. В 88-ата минута Александър Георгиев фаулира Борислав Балджийски, за което получи  директен червен картон