02.03.2018

Двойка на КСТ „Поморие” защити мястото си сред десетте най-добри танцьори в Европа

Състезателите на КСТ “Поморие” Мирослав Бонев и Емилия Джелебова успяха да се докажат като най-силната младежка двойка при латиноамериканските танци в България. Първият им турнир за 2018 година беше на 13 януари в Бенидорм, Испания. Там Мирослав и Емилия се бориха с двойки от 10 държави, като заеха почетното IV място на финала.

На 22 февруари Бонев и Джелебова взеха участие и в един от най-големите турнири в Москва, Русия. Състезанието “Кубок латинского квартала” се проведе в продължение на 4 дни и в него се надпреварваха общо 6200 двойки. Въпреки силната конкуренция, поморийският тандем грабна почетното II място в категория “Младежи+Аматьори Rising Stars”.

Веднага след този голям турнир двойката отпътува за Сочи, за да участва в Европейското първенство по спортни танци. За втора поредна година Мирослав и Емилия стигнаха до полуфинал, представяйки достойно България на световния подиум. Те се класираха 10-и от общо 50 шампионски младежки двойки. „Изказваме огромна благодарност към нашите треньори и родители, и към всички, които ни подкрепяха в немалкото трудни моменти”, споделят шампионите от Клуб по спортни танци „Поморие”.

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":