20.02.2018

На Златната си сватба семейство от Поморие поднови брачните си обети

За повечето хора Сирни Заговезни беше Ден за Прошка, но за двама души от Поморие този 18 февруари бе още по-специален. Пенка и Ангел Сотирови отбелязаха 50-годишнината от своя брак и отново си казаха най-милото „Да”. В присъствието на своите близки, двамата не само си дадоха прошка, но си дадоха и обещание за вечна вярност.

Развълнуван от желанието на дългогодишното семейство да поднови брачния си обет, кметът Иван Алексиев реши да ги изненада, като им изпрати кошница с цветя и поздравителен адрес. „Често търсим универсалната рецепта: формулата за успеха, тайната на щастливия брак, разковничето за дълголетие… А всъщност, най-важната съставка е да откриеш верния спътник в живота”, пише кметът в поздравителния си адрес.

Със съдействието на Валентина Панайотова от Ритуална зала –  Поморие, за втори път в живота семейство Сотирови подписаха свидетелството си за брак, определяйки го шеговито като „свидетелство за търпимост”. Точно както традицията повелява, двамата замениха брачните си халки с нови и вдигнаха наздравица.

Златната сватба символизира богатството, което двама души заедно са постигнали в годините. Пенка и Ангел споделят, че най-голямото им богатство са децата: Нашите син и дъщеря, нашите три внучки и една правнучка означават, че сме оставили добра диря в съвместния ни живот!

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":