01.02.2018

Тодор Тузлуков – номиниран за награда от фондацията на Бербатов „Успелите деца на България“

Тодор Тузлуков е състезател от Общински младежки спортен клуб „Циклон“ – Поморие.  В официалната ранглиста на Българската федерация по ветроходство за 2017 г. Тодор е водач в клас „Оптимист“ за всички възрасти. На Европейското първенство по ветроходство Optimist European Championship Тодор зае 15-о място в генералното класиране, което е най-доброто представяне на българин до този момент. Носител е на наградата „Стефан Бончев“ на клуб „Черноморец – Бургас“ за най-надежден и прогресиращ състезател. В края на 2017 година Тузлуков спечели и приза „Спортист на годината на Община Поморие до 16-годишна възраст“.

Многобройни са успехите на младия поморийски ветроходец и това е една от причините да бъде сред спортистите, номинирани за стипендия от фондацията на футболиста Димитър Бербатов „Успелите деца на България“. Целите на проекта са да създава сред децата нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия; да стимулира развитието им в различни области; да ги мотивира да търсят изява; да се стремят към своя вътрешен максимум .

Всеки желаещ може да препоръча Тодор Тузлуков и да го приближи до поредния успех. Подкрепата си може да дадете тук с бутон „ПРЕПОРЪЧАЙТЕ“.

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":