25.01.2018

Кметът Иван Алексиев: Спасихме Лятно кино „Яворов”, защо смятате, че няма да сторим същото и за Яворовите скали /ВИДЕО/

„И аз не съм съгласен на това място да се построи хотел. Знам какво ще кажат и общинските съветници, защото всички ние сме поморийци, но дайте възможност на Общинския съвет да си свърши работата. Няма да допусна някой с лека ръка да пише за това, което сме постигнали аз и моите колеги. Направихме всичко възможно, за да спасим Лятно кино „Яворов”, защо смятате, че няма да сторим същото и за Яворовите скали?”, каза кметът Иван Алексиев по време на инициираната от него среща с жители на Поморие.

Необходимостта от подобна дискусия възникна поради поредицата от публикации на тема „Яворови скали”, съдържащи невярна информация и създаващи напрежение сред гражданите. Предубедени за това как местният парламент ще гласува по докладна записка, касаеща намерение за строеж в близост до паметника на поета, местни хора създадоха инициатива, която нарекоха „Да спасим Яворовите скали”.

Срещата се състоя на 22.01.2018 г. в сградата на общинска администрация. Кметът представи документи, обхващащи периода от 1995 до 2017 г., с които разясни предисторията и мотивите за внасяне на въпросната докладна записка за гласуване в предстоящото заседание на Общинския съвет.  Алексиев изрази увереност, че общинските съветници ще постъпят правилно, ще защитят интереса на своите съграждани.

Първоначалното искане на присъстващите беше точката да отпадне от дневния ред. В хода на срещата обаче те промениха желанието си и постигнаха съгласие  докладна записка за одобрение на ПУП-ПЗ на имот № ПИ 57491.503.578 да бъде гласувана на 34-то редовно заседание на Общински съвет – Поморие, което ще се състои на 30.01.2018 г., от 11.00 часа в ГХГ „Дечко Стоев”.

„Мога да заявя най-отговорно, че аз и колегите ми, работим нещата да се случват от добро към по-добро. Това, че не всеки път се случват, това, че не всеки е доволен, е ясно и за съжаление – неизбежно. Точно заради това винаги, когато има напрежение държа да присъствам, да гледам хората в очите и да се разберем, а не да водим битки”, заяви кметът Иван Алексиев пред всички присъстващи.

Конкретните отговори на кмета на всички отправени към него въпроси, ултиматуми, твърдения, обвинения и т.н, предоставяме в пълен, необработен видеозапис от срещата: