23.01.2018

Орлин Горанов и Мариан Бачев гостуват в Поморие с „Операцията“

Орлин Горанов и Мариан Бачев гостуват в Поморие с „Операцията“!

Заповядайте в НЧ „Просвета 1888“ на 16.02.2018 г. /петък/ от 19.00 часа.  

„Операцията” ви предлага час и половина гарантирано забавление, препоръчано за здравето – колкото и да не ви се вярва, и от … Българския лекарски съюз. Съсловната организация не само е одобрила комедията на Иво Сиромахов, но и препоръчва за гледане!

Иво Сиромахов: Една вечер, преди няколко години получих силни болки в корема и се наложи да бъда приет в болница. Диагнозата беше „остро възпаление на апендикса” и докато разбера какво става, вече ме бутаха легнал върху количка към операционната.
Всеки човек се страхува от операции, но моите страхове вземат чудовищни размери. Веднага си представих как Смъртта дебне с косата зад вратата на операционната и как само след няколко часа ще бъда мъртъв и ще се пържа в най-страшния казан на ада заради греховете си, които са несъмнени.
Мислех си и че съм пропуснал да си взема последно „сбогом” с близките си. Ще си отида ей така, без едно „чао” да съм им казал. Някак невъзпитано е.
Докато прожектирах в главата си страховитите картини на наближаващата неизбежна Смърт, се заслушах в разговорите на лекарите и сестрите. Говореха си за обичайните, всекидневни неща – какъв мач щяло да има довечера, какъв филм били гледали снощи, къде били вечеряли. Бях потресен!
Аз тука умирам, разбираш ли, а те си говорят за мачове и манджи. Какво коравосърдечие! Каква безчувственост!
Когато се събудих след упойката, ужасът ме беше напуснал и всичко ми изглеждаше смешно. Чувството ми за хумор се бе върнало. Тогава си помислих, че би било интересно да опиша това разминаване между страховете на пациента и невъзмутимостта на лекарите. Така се появи пиесата „Операцията”.

Участват:
Хирургът – Мариан Бачев
Анестезиологът – Орлин Горанов
Асистентът – Тони Минасян
Сестрата – Жанет Иванова
Чиновникът – Добрина Гецова

Постановка – Борис Панкин
Сценография – Иван Токаджиев
Костюми – Петър Митев
Грим – Дмитрий Коклин
Музика – Евгени Господинов

Билети се продават в канцеларията на читалището – тел.0569/22316

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":