21.11.2017

КСТ „Блясък” Поморие отбеляза 20-годишния си юбилей

На 18 ноември в спортната зала на Гранд хотел „Поморие“ се проведоха три турнира по спортни танци от календара на БФСТ (Българска федерация по спортни танци). Събитието бе по повод 20-годишния юбилей на Клуб по спортни танци „Блясък” Поморие. Турнирите бяха организирани от Община Поморие, БФСТ и КСТ „Блясък”. В състезанията премериха сили над 290 състезатели от различни възрасти и класове.

_MG_3764 (Medium)Надпреварата започна с турнир „Изгряващи звезди”, като  КСТ „Блясък” се представи с две танцови двойки при деца до 9 години. Алекс Йорданов и Дебора Жечева се класираха на първо място, а съотборниците им Рая Райкова и Станислав Караиванов заеха второ място. В категория „Момичета Соло до 7 години” се представи 4-годишната Паола Йорданова. Това бе първото й състезание, а съответно и първият ѝ спечелен медал.

Танцовият маратон продължи с Открит турнир по спортни танци, в който състезателите на КСТ „Блясък” Петър Тодоров и Дара Лимберова се класираха на второ място в най-малката възрастова група – клас 9Е. В клас 13D Атанас Маринов и Мария Георгиева се класираха на първо място и спечелиха златните медали, съотборниците им Николай и Мария Димитрови заеха трето място и се окичиха с бронзовите медали.

След „Изгряващи звезди“ и Открития турнир, юбилейното честване беше официално открито от Желязко Страволемов – директор на дирекция в Община Поморие. Той прочете поздравителен адрес от името на кмета Иван Алексиев и пожела успех на танцьорите. Поздрав за всички гости поднесоха и децата от школите в ДГ „Детелина”, които са най-малките членове на клуба.

23737819_10215184416503379_2706188038870028407_o (Medium)В битката за Купа „Блясък” в клас Деца I латиноамерикански танци златни медали спечелиха Петър Тодоров и Дара Лимберова от КСТ „Блясък”, а при стандартните танци  двойката зае второ място. При юношите младша възраст Мария Георгиева и Атанас Маринов заеха пето място в двете дисциплини.

И както подобава на един истински рожден ден, в края на събитието за всички имаше подаръци и торта.