05.11.2017

ОФК „Поморие“ с още една победа и нови три точки в актива

В XIV кръг на първенството на Втора професионална лига отборът на ОФК „Поморие“ постигна важна победа като гост. Домакин бе тимът на ФК „Струмска слава“ Радомир. който е съсед на поморийци в таблицата за временно класиране.

Срещата започна с бърз гол за гостите, отбелязан в 30-та секунда от Бекир Расим след скоростна комбинация. Първото полувреме протече равностойно, като домакините се стремяха да изравнят, а отборът на „Поморие“ дебнеше всяка възможност за отбелязване на гол. През второто полувреме домакините имаха инициативата и с центрирания се стремяха да изравнят резултата и успяха. Въпреки това гостите от Поморие показаха класа и с контраатака в края на срещата отбелязаха втори гол чрез Живко Петков. Така те спечелиха нови 3 точки в своя актив. Крайният резултат бе 2:1 за гостите от Поморие.

Предстои пауза в първенството на Втора професионална лига. В следващата си среща ОФК „Поморие“ е домакин на „Литекс“. Срещата ще бъде на 19.11.2017 г. /неделя/ от 14.00 часа на ст. Лазур Бургас.