27.10.2017

Кметът Иван Алексиев отново с приз от конкурса „Кмет на годината”

Порталът на българските общини Kmeta.bg за пета поредна година проведе национално допитване, в което хиляди българи оцениха развитието на своите градове и работата на общинските администрации. Това бе възможно благодарение на онлайн платформата за гласуване „Кмет на годината”, превърнала се преди всичко в надпревара на идеи и на добри практики в полза на гражданите.

0-02-05-5c777407fedbc29e0ef842cc0209ac796a1a508ae2a0d3d379bc9c0dc3080d00_fullОфициалната церемония по награждаване се проведе в Столицата днес и кметът на община Поморие Иван Алексиев отново бе отличен. Този път той събра най-голяма подкрепа в категория „Паркове и градска среда”.

„Развълнуван съм и съм приятно изненадан. Това е много важна награда за един градоначалник, защото означава, че неговият град се развива в правилната посока. Благодаря на всички, които са оценили нашия град!“, коментира Алексиев.

Редом с кметовете от цялата страна, на церемонията присъстваха: еврокомисарят Мария Габриел, Марку  Маркула – вицепрезидент на Европейския комитет на регионите, членове на Комисията по регионалното развитие в Европейския парламент, министрите на спорта Красен Кралев и на туризма Николина Ангелкова, както и омбудсманът на Република България  Мая Манолова.

Събитието ще бъде излъчено тази вечер по БНТ1, от 23.15 ч.

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":