25.10.2017

КСТ „Поморие“ се готви за световно първенство в Сеул, Южна Корея

Месецът още не е приключил, но от Клуб по спортни танци „Поморие” вече отчетоха редица октомврийски успехи. Първото предизвикателство за поморийските състезатели бе откритият турнир за Купа Сливен 2017. Там юношите Венелин Митев и Звездиана Буцева грабнаха 2 златни медала – първо място на латина (La) и първо на стандарт (St). Двойката зае първа позиция и в клас 15 С.

В клас 18В +В Станислав Младенов и Изабел Иванова се класираха втори на стандарт и четвърти на латина. Голям успех за тях бе достигането до финала при състезатели над 19 години, където съдийската комисия ги постави на 3-то място на St стандарт и 6-то място на La.

През уикенда във Варна се проведе Открит турнир и битка за Купа Одесос 2017. Борис Савов и Карина Венева станаха трети на стандарт при юноши младша и старша възраст, четвърти на латина и първи в клас 13С.

КСТ „Поморие“ отново успя да изгрее и на световната сцена по време на международния турнир WDSF „Динамиада 2017“ в Москва. Мирослав Бонев и Емилия Джелебова достойно представиха България, спечелвайки 3-то място, въпреки големия брой силни конкуренти. Следващото изпитание за двойката ще бъде на 12 ноември по време на световното първенство в Сеул, Южна Корея. Мирослав, Емилия и техните треньори Никола Абрашев, Явор Вълчев, Димитрина Вълчева и Олга Седова вече се готвят трескаво за голямото състезание.

Изпращайте ни своите добри новини, вдъхновяващи истории, интересни снимки или постижения за гордост на еmail: dobrata_novina@abv.bg или във Facebook:  @PomorieMunicipality

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":