13.09.2017

Община Кресна стартира кампания за възстановяване на щетите от пожара

Община Кресна стартира национална кампания за възстановяване на колосалните щети от пожара, възникнал на 24.08.2017 г. Това е един от най-големите пожари за България, който нанесе огромни щети и остави без подслон и надежди десетки жители на общината. Унищожени са 20 000 декара горски площи, овъглени са земеделски земи и селски стопанства.

Община Кресна се обръща с гореща молба за човешка съпричастност и съдействие към всички български физически и юридически лица, като ги моли да даряват парични средства, строителни материали и вътрешно обзавеждане за изгорелите къщи и селскостопанските постройки в засегнатите села.

На телефони 0893 015892, 0893 015893 и 0893 015894 всеки може да получи конкретна информация за нуждите на пострадалите и нанесените щети.

Банковата сметка, на която могат да се превеждат парични средства в подкрепа на пострадалите от пожара, е:

ОБЩИНА КРЕСНА 

Интернешънъл Асет Банк АД – клон Благоевград
IBAN BG08IABG74588401242700
BIC IABGBGSF
КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ: 445100
ОСНОВАНИЕ: ПОЖАР В СЕЛАТА ОЩАВА, СТАРА КРЕСНА И ВЛАХИ.

Създадена е организация и могат да бъдат приемани и помощи в хранителни продукти и консерви. С благодарност ще бъдат приемани и вещи от първа необходимост (одеяла, чаршафи, завивки, топли дрехи и обувки).

Пожарът нанесе огромни щети на природата и остави без паша и възможности за събиране на сено за изхранване на животните в засегнатите села през зимата. В общината е създадена организация за складиране на дарения – концентрирани и груби фуражи, сено и слама за изхранване на селскостопанските животни.

Кметът Николай Георгиев се обръща с лична молба към своите колеги кметове от цялата страна да изразят солидарност и да подкрепят община Кресна в този критичен момент.

Ако можете, помогнете!