04.09.2017

Добрата новина: ДТС ”Светулка” предизвика бурни овации на театрален фестивал в Белгия

21078293_1413313472051543_1287501351824498976_nАртистите от ДТС ”Светулка” при НЧ ”Светлина 1939” Поморие се завърнаха след едно вълнуващо и незабравимо пътуване до град Намур в Белгия. Редом с участници от Германия, Китай и Сингапур младежите се представиха на ХI-то издание на Театралния фестивал за аматьори.

С интересна режисура и сценография, добре подбрана музика и многонационални красиви кукли „светулките” омагьосаха публиката и спечелиха бурните ѝ овации в края на куклено-театралното  шоу „Поморие – Света – Поморие”.

Поморийската трупа бе  топло приветствана от провинциалния министър на културата Лазарон и от организатора на фестивала Мари –Ноель. „Светулка“ заедно с други участници бяха поканени и на официален прием в местния парламент.

„Бяхме силно  развълнувани, чувствахме се истински посланици на българската култура и духовност. От начина, по който преминаха фестивалните дни, стана ясно, че всички вече ни разпознават, обичат изкуството, което правим в читалището и проявяват интерес към България. Спектакълът „Поморие – Света – Поморие” се оказа най-добрата реклама за страната, за красивия ни град, както и за талантливите ни млади актьори, които се представиха прекрасно!”, споделя секретарят на читалището Донка Китанова.

Изпращайте ни своите добри новини, вдъхновяващи истории, интересни снимки или постижения за гордост на еmail: dobrata_novina@abv.bg или във Facebook:  @PomorieMunicipality

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":