09.08.2017

Добрата новина: Тодор Тузлуков от ОМСК „Циклон“ Поморие с исторически успех на EuroOptimist IODA 2017

От 30 юли до 6 август в Бургас се проведе откритото Европейско първенство по ветроходство Optimist IODA 2017. 12-годишният Тодор Тузлуков от Общински младежки спортен клуб „Циклон“ Поморие също взе участие в надпреварата.

Със завидното си представяне Тодор доказа, че наистина заслужава титлата Републикански шампион на България, която получи в края на юли.

Сред повече от 260 яхти от Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Австралия, поморийският състезател зае десета позиция в класирането по нации и стана 15-ти в крайното класиране. Тузлуков беше удостоен и със специална награда за най-добро представяне на България.

След края на първенството ОМСК „Циклон” обогати лодъчния си парк, като със съдействието на кмета на община Поморие Иван Алексиев бяха закупени 4 броя яхти в клас Оптимист. Идеята е те да спомогнат за мотивацията и бъдещите успехи на спортистите в клуба.

Предизвикателствата продължават, като от днес във Варна започва Държавното първенство за Олимпийските класове. На първенството в клас Лазер Радиал ще мерят сили Стефани Музакова и Георги Райчев.

снимки: Георги Димитров

Изпращайте ни своите добри новини, вдъхновяващи истории, интересни снимки или постижения за гордост на еmail: dobrata_novina@abv.bg или във Facebook:  @PomorieMunicipality

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":