31.07.2017

Заповядайте на фестивала „Мед, море и слънце“ – Поморие 2017

DSCN9139 (Medium)Петият национален фестивал „Мед, море и слънце“ – Поморие 2017 започна с водосвет за здраве и благополучие на всички участници. Откриването се състоя на 28 юли, като сред официалните гости на събитието бяха народният представител Ася Пеева, Ана Петрова – гл. експерт в Министерството на земеделието и храните и председателят на „Клуб на пчеларите № 1 в България” Симеон Тодоров.

От името на кмета Иван Алексиев беше прочетен поздравителен адрес. Своите поздрави поднесе и депутатът Ася Пеева: „За мен е чест да приветствам в нашия град всички участници на фестивала . Радвам се, че вече пета година вие придавате един по-различен облик и създавате още по-гостоприемна атмосфера тук, на централната алея. С всяка изминала година броят на участниците се увеличава, а продукцията става все по-богата и разнообразна, което идва да подскаже, че секторът не спира да се развива“.

DSCN9149 (Medium)Повече от 20 дни изкусителните щандове, разположени на централната пешеходна улица, ще напомнят, че освен с даровете на виното, солта и лечебната кал, градът ни може да се похвали и с целия спектър от качествена пчелна продукция.

Над 20 различни видове мед, уникални свещи, вълшебни мехлеми и цветен прашец са част от богатата изложба базара. Тя ще продължи до 20 август, всеки ден от 9.30 до 21.30 часа. И тазгодишните производители ще се борят за призове в категориите „Най-млад пчелар”, „Най-атрактивен щанд” и „Цар и царица на фестивала”.

DSCN9142 (Medium)Посетителите на фестивала могат да дегустират и закупят продукти директно от производителя, ще им бъдат показани техники за извличане на мед, както и тънкости за разпознаване на качествения продукт.

Заповядайте!

Събитието е организирано от Община Поморие под патронажа на кмета Иван Алексиев, със съдействието на „Клуб на пчеларите № 1 в България”, медийната подкрепа на вестник „Пчела и кошер”, единственото в България Национално сдружение на жените пчелари и Областен пчеларски съюз.