14.07.2017

Фалшивите новини

НА ВНИМАНИЕТО НА СЕМ!

FNews3 (Medium)


ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ ЗА ПОМОРИЕ! ВИЖ КОИ СА!  

Уважаеми съграждани,
Уважаеми гости и приятели на Поморие,

Повече от година, всяка сутрин в 7.00 часа, „Добрата новина”, с усмихнатото човече е на официалния сайт на Община Поморие, за да започне денят на всеки един от нас по-хубав, по-усмихнат и по-слънчев. Няма нищо по-хубаво от това да се срещаш с усмихнати, добронамерени и позитивно настроени хора. Те ни зареждат с положителна енергия и много емоции – така нужни на всеки един от нас, в днешния забързан и динамичен свят.

Но има хора, които доброто не ги радва и не им доставя удоволствие и наслада, а точно обратното. Злобата и хуленето по другите ги прави щастливи и самодоволни. Точно такива са хората, които започнаха и не спират да бълват своите фалшиви новини. Заливат ни с тях и смущават спокойствието на децата ни и родителите ни. Използват сайтове, зад които няма собственик, няма име, няма лице, няма контакти… анонимни са! Единствено зад рекламните им банери (по случайност едни и същи) стоят реални хора, с техните бизнес интереси и „рекламни” инвестиции. Безконтролно, самозваните „разследващи журналисти” бълват лъжи, злоба и обиди по различни институции и обществени личности.

Община Поморие категорично се противопоставя на този род новини и начини на комуникация, стъпили на лъжата и оклеветяването.

Възползвайки се от „по-високия праг на търпимост” на обществените личности, псевдожурналистите често забравят, че все пак има предел. Предел, който се определя не от друг, а от обществото. Същото общество, което бива ежедневно заблуждавано, подценявано и лъгано.

„Да, ама Не!”, каза доайенът на българската журналистика Петко Бочаров.

Да, ама Не, уважаеми драскачи на фалшиви новини. От днес Община Поморие се обявява срещу фалшивите новини, които произвеждате за нашия прекрасен град и община. От днес, наред с „Добрата новина” ще виждате и кои са „Фалшивите новини за Поморие”, за да не може хората да бъдат лъгани и заблуждавани. Защото целта на една медия е да информира обществото, а не да го заблуждава.

Аз вярвам в доброто!

Smile (Small)

 

 

 

 

Иван Алексиев
Кмет на Община Поморие

14.07.2017 г.