10.07.2017

Децата от ЦНСТ и Кабинета за социална превенция бяха на образователна екскурзия – приключение

DSC05834 (Medium)Възпитаници на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания (ЦНСТД/ МУ) в Поморие се гмурнаха в незабравимо лятно приключение.

Заедно с приятелите си от Кабинета за социална превенция към Община Поморие, малчуганите посетиха бургаската изложба „Подводен свят”. Запознаха се с много морски обитатели, видяха на живо опасни  пирани, черна риба-нож, величествени златни рибки и красиви аквариуми, напомнящи дворци и потънали кораби. 

Децата разгледаха с интерес и изложбата на пясъчни фигури, която също посетиха в рамките на своята образователна екскурзия – приключение. Бързо бяха разпознати Пинокио, Красавицата и звяра, Пепеляшка и други приказни герои от пясък. Разходката до морското дъно и по горещите пясъци изпълни всички с нови знания, положителни емоции и весели спомени.

Екскурзията бе осигурена от Община Поморие като част от лятната превантивна програма, тъй като грижата за настанените в центъра деца с увреждания е насочена главно към тяхното здраве, социализиране и развитие в среда, близка до семейната.