28.06.2017

Добрата новина: Поморие ще бъде домакин на Европейски шампионат по фолклор

 На 1 и 2 юли Поморие ще бъде домакин на Европейски шампионат по фолклор „Евро фолк 2017“.euro

Музикалните празници “Евро фолк” се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF в различни европейски градове. В Поморие ще се състои деветото издание на шампионата и в него ще бъдат представени фолклорни ансамбли, певчески и танцови групи, хорове, духови и фолклорни оркестри от България, Латвия, Русия, Словакия, Израел, Иран, Якутия и други.

Основната идея на организаторите е да се даде възможност за изява на различните творчески колективи, като чрез конкурсна програма бъдат излъчени най-добрите от тях. В края на шампионата носителят на Голямата награда – Grand Prix „Орфей“, Златен медал и Диплом за Абсолютен европейски шампион по фолклор ще получи и парична премия от 1000 Евро. По преценка на журито и продуцентите от Euro Folk Academy изявените художествени ръководители ще бъдат удостоени с Диплом за получаване на званието Maestro или Maestro Academic.

Конкурсната програма в Поморие ще бъде разделена на две сцени, както следва:

01.07.2017 г. /събота/
18.05 – 21.45 часа – Конкурсна програма на сцена “Просвета 1888” – Поморие

02.07.2017 г. /неделя/

18.35 – 21.40 часа – Конкурсна програма на сцена “Светлина 1939” – Поморие

Програмата на Европейския шампионат по фолклор „Euro Folk 2017“

Изпращайте ни своите добри новини, вдъхновяващи истории, интересни снимки или постижения за гордост на еmail: dobrata_novina@abv.bg или във Facebook:  @PomorieMunicipality

Нека поощряваме добрите примери!

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":