22.06.2017

Добрата новина: Aхелой получи специална награда от Председателя на унгарския парламент

DSC09048 (Medium) - КопиеДецата от танцово студио „Дъга“ при НЧ „Светлина 1934“ и групата по народни танци „Ахелойче“ при ОУ „Христо Ботев“ Ахелой се завърнаха от гостуване в Унгария. Визитата беше по повод празника на побратимения град Аяк и тамошния фестивал на сватбения обичай.

Читалищната фолклорна група „Здравец” също бе включена в делегацията. С песни и танци на унгарската сцена групите представиха част от красотата и богатството на българския фолклор. Поздрави за деня на Аяк бяха поднесени и от името на кмета на община Поморие Иван Алексиев.

На празничната програма присъстваха министърът на регионалното развитие Шестак Миклош и председателят на Народното събрание на Република Унгария Кьовер Ласло.  Като водач на делегацията кметът на Ахелой Иван Георгиев получи от Ласло специална награда. Признанието бе връчено в знак на благодарност за доброто партньорство и за утвърждаването на българо-унгарските взаимоотношения.

Изпращайте ни своите добри новини, вдъхновяващи истории, интересни снимки или постижения за гордост на еmail: dobrata_novina@abv.bg или във Facebook:  @PomorieMunicipality

Нека поощряваме добрите примери!

 

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":