19.06.2017

Ученици от Велико Търново избраха Поморие, за да разработят проект по международна програма

Ученици от Американски колеж „Аркус” – Велико Търново гостуваха в Поморие, за да реализират един от най-новите си образователни проекти. В рамките на три дни младежите изследваха солеността на поморийското езеро и честотата, с която се срещат някои животински и растителни видове в района, разгледаха Музея на солта и се разходиха по пясъчната коса.

Още с пристигането си младежите и техните преподаватели бяха посрещнати в сградата на Общината лично от кмета DSCN8291 (Medium)Иван Алексиев. Те му разказаха повече за международната IB (International Baccalaureate)  програма, по която работят, както и за решението си да дойдат в морския град.

„Успешната ни работа по IB проекта може да ни отвори врати към реномирани висши учебни заведения, както и да спомогне за спечелване на стипендии и преференциални такси. Трябваше да изберем 6 предмета в 6 области – 2 езика, математика, изкуства, експериментални и хуманитарни науки. Решихме фокусът на тазгодишните ни разработки да бъдеDSCN8289 (Medium) върху Поморие, защото тук има какво да видим, да научим и анализираме”, сподели една от учителките – г-жа Руска Драганова – Христова.

„Вярвам, че въпреки краткото време, за което сте тук, ще успеете да усетите атмосферата на града и да посетите много красиви места”, каза кметът Алексиев и пожела успех на учениците.

Фестивалът „Хоро край поморийския бряг” също беше заложен в програмата на гостите като част от културно-масовите дейности по проекта.