01.06.2017

45 деца от Хитрино пристигнаха на тридневна почивка в Поморие по покана на кмета Иван Алексиев

45 деца от пострадалото при влаков инцидент село Хитрино пристигнаха в Поморие днес, по покана на кмета Иван Алексиев. Още през февруари, Алексиев и тогавашният общински съветник, настоящ народен представител, Ася Пеева, инициираха идеята и изпратиха официално писмо до кмета на Хитрино и директора на местното СУ „Д-р Петър Берон”.

„Радвам се, че сте ни на гости и благодаря, че приехте поканата. Надявам се да прекарате няколко прекрасни дни в Поморие. Подготвили сме ви и културно-DSCN7275 (Medium)историческа програма, защото идеята ни бе не само децата да полудуват и поиграят, но и да научат нещо ново”, каза кметът Алексиев, посрещайки гостите в залата на Общината.

Учениците заедно със своите възпитатели ще останат в града до 04.06.2017 г. По-късно днес те ще се присъединят към празника за Деня на детето на пл. „Св.Св. Кирил и Методий”, а по време на тридневната си почивка малчуганите ще посетят още: Исторически музей – Поморие; Музея на солта; Тракийската куполна гробница; посетителски център „Виа Понтика”; Зоокомплекс „Пауните” и плажа, разбира се.

DSCN7298 (Medium)Гостите ще се разходят из града на лятното атракционно влакче, но ще имат възможността да погледнат брега и откъм морето, тъй като им предстои да плават на кораб за разходка.

„Възхитени сме и изненадани от жеста и от програмата, която сте подготвили. Финансовата подкрепа, която оказахте през декември на Хитрино също бе изключително важна, но вярваме, че настоящото ни гостуване ще бъде едно незабравимо изживяване за децата”, споделиха учителите в края на срещата.

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":