22.05.2017

Добрата новина: Поморийска състезателка стана национален шампион по планинско бягане

planinsko (1)Състезателите от Спортен клуб „Атлет 2004“ – Поморие се представиха отлично, в условията на силна конкуренция и много тежко трасе,  по време на Националния шампионат по планинско бягане за юноши и девойки младша възраст, който се проведе на 20 май 2017 г.,  в местността около язовир Жребчево.

Национален шампион при девойките стана Мими Дерменджиева. За пореден път Мими показа силен характер и тактическа дисциплина и не остави никакво съмнение в своето превъзходство. Подобрявайки редорда на трасето с 16,37 мин., тя заслужи златния медал.

При юношите, които пробягаха 5,1 км, второ място и сребърен медал завоюва Тома Котков.  Петото място е за Боян Иванджиков и достойно представяне за Мартин Йорданов и Владимир Маринов.

Благодарение на отличната си спортна форма, Мими и Тома получиха покана за участие в Световната младежка купа по планинско бягане, която ще се проведе на 24 Юни 2017 г., в Италия.

Следващото предизвикателство за поморийските лекоатлети е Шампионата на писта в София след една седмица, където ще се състезават на 3000 м. и в щафета 4х400 м.

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":