15.05.2017

Днес е Международният ден на семейството

От 1994 г. насам на 15 май се отбелязва Международният ден на семейството. Обявен е от Генералната асамблея на Организацията на обединените нации с решение от 20 септември 1993 г.

Темата на тазгодишния празник е „Семейства, образование и благополучие“. Идеята е да се насочи вниманието към ролята на родителите както в отглеждането, така и в обучението на децата от съвсем ранна възраст, тъй като това би било основа за бъдещото им успешно развитие като личности.

В България има специална дата, на която отбелязваме Деня на християнското семейство и младеж – 21 ноември – Въведение Богородично.

Без значение от наименование и дата, семейството е ценност, която винаги трябва да бъде зачитана и пазена, а празниците само ни напомнят за това и ни сплотяват.

Да имаш място, където да отидеш – това е домът. Да имаш някой, който да обичаш – това е семейството. Да имаш и двете е благословия!

Изпращайте ни своите добри новини, вдъхновяващи истории, интересни снимки или постижения за гордост на еmail: dobrata_novina@abv.bg или във Facebook:  @PomorieMunicipality

Нека поощряваме добрите примери!

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":