09.05.2017

Добрата новина: Един от най-обичаните фестивали в Поморие отново ще събере танцьори от цяла България

И тази година Поморие отново ще бъде домакин на един от най-обичаните и атрактивни фестивали по тези ширини „Хоро край поморийския бряг“.

Събитието се провежда под патронажа на кмета Иван Алексиев, организирано е от Община Поморие и СНЦ Танцов клуб „Чайка”, а задачата му е да бъдат представени красотата, богатството и уникалността на българския фолклор.

Клубове от цялата страна ще имат възможността да покажат майсторство в народните танци и за осми пореден път заедно да изиграят някои от най-красивите български хора. Крайният срок за подаване на заявка за участие е 30.05.2017 г. Фестивалът ще се състои на 17 и 18 юни на площад „Св. Св. Кирил и Методий“, пред сградата на НЧ „Просвета 1888“.

Който веднъж се е „хванал на хорото“ край поморийския бряг, трудно може да се пусне, защото с всяка следваща стъпка на танца и с всяка следваща година на фестивала, приятелствата и емоциите стават все по-силни и незабравими.

Повече информация относно записването за участие и програмата на фестивала може да прочетете ТУК.

Изпращайте ни своите добри новини, вдъхновяващи истории, интересни снимки или постижения за гордост на еmail: dobrata_novina@abv.bg или във Facebook:  @PomorieMunicipality

Нека поощряваме добрите примери!

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":