04.05.2017

Добрата новина: Ученици от ОУ „Христо Ботев“ Поморие дадоха пример за здравословен живот без зависимости

SDC19100 (Medium)В първите дни на слънчевия месец май възпитаници от основно училище „Христо Ботев” Поморие стартираха една здравословна кампания. Заедно със своите преподаватели и доброволци от Велоанхиало, учениците се включиха в поход с мото „Велосипедът като средство за активен и здравословен живот”.  Преди да потегли колоната, на екологичните превозни средства беше направен и технически преглед .

SDC19134 (Medium)Организаторите от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при община Поморие раздадоха на всички участници шапки с лого „Обичам велосипеда” и пожелаха на децата да отделят повече време за спорт и движение на чист въздух. Основната цел на мероприятието бе сред младите да се популяризира спортът като алтернатива на зависимостите и да се даде пример за здравословен начин на живот, изключващ употребата на цигари, алкохол и наркотични вещества.

Събитието се превърна в спортен празник край морето и всички пожелаха скоро да направят още по-вълнуващ велопоход.

Изпращайте ни своите добри новини, вдъхновяващи истории, интересни снимки или постижения за гордост на еmail: dobrata_novina@abv.bg или във Facebook:  @PomorieMunicipality

Нека поощряваме добрите примери!

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":