09.03.2017

Добрата новина: В Поморие бяха поставени първите къщички за книги. Провокират отношение към четенето

Първата къщичка за книги в Поморие се появи преди няколко дни в центъра на града. Поставянето й е дело на Ротаракт клуб със съдействието на Ротари клуб и в партньорство с Община Поморие.

„Прочети, върни или замени“ е мотото на кампанията и всеки желаещ може да се включи в оформянето на богата паркова библиотека.

Още две къщички за книги очакват читателите на територията на града – едната се намира в двора на СУ „Иван Вазов” /сградата на начален етап на обучение/, а другата е в пространството пред НЧ „Светлина 1939”.

Проектът обхваща широк диапазон целеви групи, като идеята е общностите да бъдат провокирани,  да проявят отношение към книгата и четенето, да обогатят своя опит и оползотворят свободното си време. Освен това, къщичките за книги ще са мястото, на което всеки може да остави и сподели ненужната си художествена литература, защото прочетените книги за един са полезни и интересни за друг.

Ако имате добър пример, вдъхновяваща история, интересна фотография или постижения за гордост на града и страната ни, споделете ги на еmail:
dobrata_novina@abv.bg или във Facebook  @PomorieMunicipality

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":