02.03.2017

СУ „Иван Вазов” награди победителите в конкурса „Да погледнем на България с очите на Вазов“

Резултатите от традиционния фотоконкурс за ученици „Да погледнем на България с очите на Вазов” бяха обявени днес в актовата зала на СУ „Иван Вазов”.

От няколко години училището е инициатор на конкурса, като идеята на ръководство е в навечерието на националния празник да се провокира въображението на учениците, да се изпита усетът им за красиво, възвишено и величаво.

И тази година в конкурса се включиха много талантливи млади фотографи от 1 до 6 клас. Част от снимките им бяха подредени в изложба, разкриваща многоликата ни страна – архитектура, сезони, изгреви, залези и други вълшебни мигове, уловени в детските очи.

Компетентното жури включваше професионалистите Атанас Стайков, Венелин Шиваров и Иван Стойков. Всички участници получиха грамоти, а за авторите на най-добрите фотоси бяха подготвени и големи награди. Гости на празника бяха заместник-кметът на община Поморие Илия Джингов, директорът на дирекция Желязко Страволемов и  Кери Митева – председател на Обществения съвет по образование. Участие в програмата взеха и децата от вокалната група при СУ „Иван Вазов“ с ръководител Светла Вълкова.

Ето кои са и отличените ученици в отделните възрастови групи:

DSCN5530 (Medium)Първа възрастова група

  1. Явор Николов – 1а клас
  2. Паула Георгиева– 1в клас
  3. Антонио Колев– 1а клас

Поощрителна награда получи Кристиана Шиварова от 4в клас.

DSCN5544 (Medium)Втора възрастова групa

  1. Жасмина Милева– 6в клас
  2. Валентина Стаматова– 6г клас
  3. Симона Николова– 5б

Поощрен тук беше Тодор Тузлуков от 5в  клас.

Децата споделиха, че участието в конкурса ги е направило още по-горди българи, защото са успели да уловят уникални гледки от Родината да погледнат на България с очите на Вазов.