28.02.2017

Добрата новина: В ДГ „Веселушко“ се проведе час по Краезнание под мотото „Античен, романтичен, вечен“

Девизът на град Поморие „Античен, романтичен, вечен” бе мото на втория час по Краезнание, организиран за децата от ДГ „Веселушко”. Още в началото на учебната година по инициатива на НЧ „Светлина 1939“ и историка Валя Георгиева стартира програмата „Анхиало /Поморие/ – пътешествие във времето”. Основни участници в нея са малчуганите от подготвителни групи „Ариел”, ”Златна рибка” и „Моряче”.

В подготовката на втория час от краеведческата програма активно участие взеха не само инициаторите и учителите от детското заведение, но и много родители. С общи усилия бяха събрани фотоси от старо и съвременно Поморие, които по-късно се превърнаха в цветен „исторически кът”. Веселушковците се запознаха се с ценни артефакти и научиха много за историческото  минало  на града през различните епохи. Ценните знания бяха поднесени с интересна презентация, подготвена от Валя Георгиева и Светлана Пеева – библиотекар.

За да бъде часът още по-забавен, на гости на децата дойде Музата на историята Клио в ролята на Донка Китанова от НЧ „Светлина 1939”, г-жа Георгиева подари на децата фотоси на анхиалски монети, картини на стария град и книгата си „Духовното пробуждане на Анхиало”.

„Целта на краеведческата програма е чрез опознаване  на  миналото да се изградят пълноценни  за настоящето и бъдещето личности”, споделиха организаторите.

Ако имате добър пример, вдъхновяваща история, интересна фотография или постижения за гордост на града и страната ни, споделете ги на еmail:
dobrata_novina@abv.bg или във Facebook  @PomorieMunicipality

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":