23.02.2017

Добрата новина: Три дни остават до цветния Карнавал за Сирни Заговезни в Поморие

Сирни Заговезни, известен още като Прошка, е един от най-важните празници в българския народен календар.

kПоморие стриктно спазва повелите на този ден и вече години наред градът е домакин на атрактивен карнавал с маски. Целта на цветното събитие е на само Злото да бъде прогонено, а заедно да поканим Доброто в душите и в домовете си.

Тазгодишният бал с маски ще се състои на 26.02.2017 г. /неделя/, като шествието ще тръгне в 18.00 часа от залата на НЧ „Просвета 1888”. Всички кукери, фантастични същества, исторически личности и филмови звезди са добре дошли в читалището.

В Ахелой също ще отбележат празника подобаващо. Чановете на обикалящите шарени дружини ще звънтят през целия ден, а  от 18.30 часа в двора на ОУ „Христо Ботев” ще бъде запален и ритуалният огън.

Остават три дни, в които всеки може да подготви своя маскараден костюм или да помогне на детето си да го стори. С настроение и артистичност вдъхнете живот на приказните си герои и дайте своя принос към феерията от звуци и цветове.

Ако имате добър пример, вдъхновяваща история, интересна фотография или постижения за гордост на града и страната ни, споделете ги на еmail:
dobrata_novina@abv.bg или във Facebook  @PomorieMunicipality

 

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":