08.02.2017

Добрата новина: Ученици ще търсят красивото във фотоконкурса „Да погледнем на България с очите на Вазов”

2По повод Националния празник „3-ти март“ ръководството на СУ ”Иван Вазов” гр. Поморие организира поредното издание на превърналия се в традиция фотоконкурс за ученици „Да погледнем на България с очите на Вазов”.

Инициативата цели да провокира въображението на учениците от първи до дванадесети клас, да изпита усета им за красиво, възвишено и величаво. С обич към родното и с почит към Вазовото дело, конкурсът моделира в учениците самочувствието им на българи.

Запечатайте във фотоапаратите си най-красивите гледки  от  Отечеството  – поглед към небето и земята, към хоризонта и морето, към долините и планините! Покажете  паметници, музеи, картини и детайли,  които очароват погледа ви на ценители  и естети! Със своите снимки накарайте всяко българско сърце силно да бие от гордост!

Снимките ще бъдат оценени от компетентно жури. То ще определи победителите, но и ще подбере фотоси, които да бъдат включени в специална изложба. Всички участници ще бъдат поканени на тържество, а класиралите се на първите три места ще получат предметни награди. По преценка на журито ще бъдат дадени и поощрителни.

Желаещите да се включат в благородната надпревара да изпратят фототворбите си на адрес obicham.bulgaria@abv.bg  в срок до 18.02.2017 г.

Ето какви са и условията в конкурса:

Кандидатите ще бъдат разпределени в 3 възрастови групи: от 1 до 4 клас, от 5 до 7 клас и от 8 до 12 клас.

Условия за участие

  • Участието е индивидуално.
  • Всеки ученик има право да участва само с една снимка на хартиен носител.
  • Всяка снимка трябва да има заглавие.
  • Размерът на снимката трябва да бъде 10/15 см
  • Снимката да бъде придружена с данните на участника: трите имена, клас, училище, адрес и телефон за връзка.

Критерии за оценяване

  • нестандартна гледна точка
  • оригиналност на идеята
  • адекватна интерпретация на темата
  • високо качество на техническото изпълнение

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 02.03.2017 година в залата на СУ „Иван Вазов”.

*Авторите предоставят правата върху снимките за използването им с нетърговски цели на СУ „Иван Вазов” Поморие. Ако снимките бъдат използвани, имената на авторите се упоменават.

Ако имате добър пример, вдъхновяваща история, интересна фотография или постижения за гордост на града и страната ни, споделете ги на еmail:
dobrata_novina@abv.bg или във Facebook  @PomorieMunicipality

 

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":