06.01.2017

Актуална информация за пътната обстановка в община Поморие /обновява се/

Информация към 16:30 ч.

Всички пътища от общинската пътна мрежа са проходими при тежки зимни условия.

Опасен е участъкът от с. Каменар до гр. Каблешково, който ще остане затворен през нощта, съобщи кметът Иван Алексиев, който лично посети всички населени места от общината. 

Пътят Поморие-Бургас е отворен за движение при определен пропусквателен режим. Работи се по отваряне на път Поморие-Ахелой-Равда

По информация на ЕВН обстановката в областта е сравнително спокойна, няма регистрирани тежки аварии. Няма сигнали за цели населени места останали без електричество. Има регистрирани отделни и частични случаи, за чието отстраняване работят аварийните екипи на дружеството.

Улиците и автобусните спирки в гр. Поморие се почистват и обработват. Молим гражданите, по възможност, да не паркират автомобилите си на пътното платно, за да не пречат на снегопочистващата техника.

Поради силния вятър, образувалите се заледявания, снегонавявания и намалената видимост, Община Поморие препоръчва максимално ограничаване на пътуванията, особено в тъмната част на денонощието. В случай че пътуването е неотложно, Община Поморие апелира за повишено внимание и съобразена скорост.

Дежурни екипи ще следят зимната обстановка през почивните дни.

Информация за пътната обстановка може да се получава по всяко време на телефон 0700 130 20.

При нужда потърсете помощ на следните телефони:

  • 112;
  • 0596 22504, 24003 – дежурни Община Поморие;
  • 0596 22090 – дежурен РУП Поморие;
  • 056 845 545 – Областно пътно управление – Бургас