22.12.2016

Гласуването за лого на Поморие се преустановява

В края на септември тази година кметът Иван Алексиев обяви конкурс за лого на град Поморие, което да участва като изображение в различни рекламни инициативи. Идеята срещна интерес и одобрение както от страна на графичните дизайнери, изпратили своите предложения, така и от страна на гражданите, решили да участват в анкетата.

Stats 22.12.2016 Pomorie.bgПреминалият вече първи етап от конкурса отся 8 от представените общо 25 предложения за лого. Проектът, събрал най-много гласове, трябваше да бъде представен пред Общински съвет за утвърждаването му като лого на град Поморие.

За жалост обаче прекалено високата активност във втори етап от анкетата и зачестилите сигнали от страна на граждани провокираха съмнения за манипулация и нереални гласове в полза на определени кандидати в конкурса. Установи се, че само за ден 382 посетители са регистрирали над 14 000 преглеждания на анкетата и са гласували 9 000 пъти в полза само на един участник.

Крайният срок на надпреварата бе обявен за 25.12.2016 г., но поради установените софтуерни манипулации от страна на посетители в сайта  гласуването се преустановява три дни по-рано без излъчен победител.

„Имах огромното желание жителите на Поморие да са тези, които да предложат и да определят най-представителното за града ни лого. Не ми е приятно, че подобни злоупотреби сложиха сянка както върху добрата идея, така и върху труда на всички кандидати, явили се в конкурса. Има изключително достойни предложения за лого и съвсем скоро ще сформираме експертна комисия, която обективно да излъчи победител”, коментира решението си кметът Иван Алексиев.

Резултатите от гласуването до момента може да видите ТУК.