30.09.2016

Кметът Иван Алексиев получи благодарствена грамота за успешно партньорство и развитие на балнеологията и СПА туризма

Българският Съюз по балнеология и спа туризъм (БСБСПА) проведе Третия си годишен конгрес и отбеляза 10-годишния си юбилей на 27 и 28 септември 2016 г. На състоялия се във Варна двудневен престижен форум, Управителният съвет на съюза връчи благодарствени грамоти на своите учредители и на няколко СПА дестинации, с чиито кметове успешно партнира.

Сред удостоените градоначалници бе и кметът на община Поморие Иван Алексиев. Това обаче не е първото му подобно отличие. Още през 2013 година градът ни беше избран за домакин на 18-я годишен конгрес на Европейската СПА асоциация и получи приза за „Иновативна СПА дестинация на България и на Европа”.

„Това е високо признание за усилията, които положихме в последните няколко години. И като казвам положихме, не визирам само своя екип, а всички професионалисти и служители, активно работещи за развитието на туризма в Поморие. Партньорството ни с Българския съюз по балнеология и спа туризъм и с председателя му Стефан Шарлопов има ключово значение за гладкия диалог и сътрудничеството между общините и организациите в тази сфера”, каза кметът Иван Алексиев и изрази готовността си за бъдещи съвместни проекти, които биха допринесли за рекламата и добрия туристически имидж на Поморие и на България.