24.08.2016

Добрата новина: DMS POMORIE – финалната кампания „Заедно да изградим символа на Поморие“

„Свети Георги Победоносец” е един от най-почитаните светци и мъченици в името на вярата. Той е патрон на Българската армия, но е патрон и пазител и на град Поморие. Да бъде издигната бронзова фигура на покровителя – това е идея, която беше радушно посрещната и подкрепена както от местните жители, така и от гостите на града.

dms pomorie55 (Medium)Начинанието датира от 2013 година и бе съпътствано от многократни консултации относно външния вид и позиционирането на монумента. За да бъде реализацията му изцяло финансирана от дарения, специално бе учредена Фондация „Поморие”, по чиято сметка постъпиха почти 90 % от необходимата за проекта сума. Благодарение на вярата, щедростта и колективните усилия скулптурната композиция вече се извисява на близо 7 м, тежи над 3 тона и разкрива цялото си величие на входа на Поморие.

Останалата част от стойността на бронзовата фигура обаче все още не е събрана. Тя е необходима, за да се изплатят проектирането, отливката, монтажът и довършителните дейности по красивия монумент.

Нека бъдем съпричастни към каузата за съхранение и популяризиране на духовното и културно-историческо наследство на града и на страната ни! То ще остане тук и след нас, за нашите деца.

Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS POMORIE на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel). Цената за 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС. Повече за кампанията DMS POMORIE четете тук.

Ако и вие имате добър пример, вдъхновяваща история, интересна фотография или постижения за гордост на града и страната ни, споделете ги на
е-mail:dobrata_novina@abv.bg 

Можем да открием щастие и в най-малките неща, стига само да пожелаем!

Разгледайте и другите публикации от рубрика "Добрата новина":